فلسفه سبزه گره زدن در سیزده بدر

روز سیزدهم فروردین، روز طبیعت نام گذاری شده است. در این روز ایرانیان به دامان طبیعت رفته و تعطیلات نوروز را با یک روز به یادماندنی در کنار هم به پایان می رسانند.

یکی از رسوم قدیمی در روز سیزده به در، گره زدن سبزه است.

برخی برآنند که وقتی به سبزه‌ها در روز سیزده بدر گره می‌زنیم، در واقع گره‌های زندگی خود را به طبیعت منتقل می‌کنیم و از خالق طبیعت می‌خواهیم که گره زندگی‌مان را باز کند.

روز 13 بدر را روز رفع کردن نحسی‌ها هم می نامند، مردم می‌خواهند با سیزده به در، شومی‌ها را به طبیعت برگردانند و اعتقاد دارند که این گره‌های زندگی باید به طبیعت برگردانده شود و از آنجایی که گیاه در حال رشد است، حتما گره‌ها باز خواهد شد.

عده ای نیز برآنند که گره زدن سبزه نماد گشایش کار به ویژه در امر ازدواج است. ارتباط ازدواج و گره زدن سبزه در روز ۱۳ فروردین به عنوان راهی برای باز شدن بخت در نظر گرفته می‌شود.سبزه گره زدن - زن امروزی

سنت گره زدن سبزه از نگاهی دیگر

برخی از آداب نوروز مربوط به قبل از زرتشت است و به مردمان آریایی باز می‌گردد. براساس باور مردمان آریایی، “تشتر” فرشته باران و به شکل اسب سپید است که هرگاه دیوی به نام اپوش را از پای درآورد، سالی پر از باران و سرسبزی را خواهند داشت. به همین دلیل ایرانیان و مخصوصا بانوان (که نماینده آناهیتا یا همان الهه آب و آبادانی هستند) در روز ۱۳ فروردین با نوازش سبزه‌ها و گره زدن آن‌ها، حمایت خود را از فرشته باران اعلام می‌کنند.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.