چگونه لوستر مناسب انتخاب کنیم ؟
در بحث نورپردازی، زیبایی لوستر ، آویز و هر منبع نور دیگری باید در کنار مباحث بهینه سازی مصرف انرژی مورد بررسی قرار بگیرد.
اصول نورپردازی در فضاهای مختلف
نورپردازی نشیمن و پذیرایی :
برای فضای نشیمن، از لوسترهای مناسب، که نور کافی دارد، استفاده کنید. در عین حال طراحی این لوسترها، باید به گونه ای باشد که به طور مستقیم، نور را به چشم نتاباند.
نورپردازی آشپزخانه:
لوسترهای این قسمت باید به گونه ای انتخاب شوند که در درجه اول نور لازم جهت آشپزی را تامین نموده و همچنین شستشوی آن راحت باشد. البته در این فضا روشنایی غیر از لوستر هم بسیار کارآمد خواهد بود به طور مثال با نورپردازی بالای کابینت آشپزخانه تان، می توانید ارتفاع آشپزخانه را بلند تر جلوه دهید.
با این کار سایه و تاریکی در نزدیک سقف از بین می رود و فضا بزرگ تر به نظر می رسد.
نورپردازی اتاق خواب
برای اتاق خواب لوستری انتخاب کنید که نور آن رو به سمت بالا باشد تا روشنایی کاملا ملایم به محیط خواب شما تابانده شود. به طور کلی نور اتاق خواب، به دلیل ماهیت و کاربردی که این فضا، یعنی همان استراحت و خوابیدن، باید به صورت یکنواخت و آرامش بخش انتخاب شود.
نورپردازی ورودی و راهرو :
ورودی منزل شما اولین نقطه ای است که توجه را جلب می کند، پس به نورپردازی آن خیلی دقت کنید. لوستر هایی با سایز کوچک و نور کافی می تواند گزینه مناسبی باشد. به طور مثال اگر سقف بلند در ورودی خود دارید، لامپ های دفنی در سقف کافی نخواهند بود و برای روشن تر کردن آن، بهتر است از لامپ هایی مانند لوستر یا چراغ های آویزان استفاده نمایید.
نورپردازی اتاق کار :
ممکن است نورپردازی این قسمت نسبت به فضاهای دیگر سخت تر به نظر برسد. به این دلیل که این فضا صرفا برای انجام کار و مطالعه مورد استفاده قرار می گیرد، بهتر است لوستر هایی با نور کافی و غیر مستقیم به کار گرفته شود تا باعث خستگی چشم نشده و بازدهی کار را پایین نیاورد. اگر روشنایی لوستر شما در این فضا قابلیت کنترل کردن را داشته باشد دیگر با مشکلی مواجه نخواهید بود.