سمیرا شاهوردی
سمیرا شاهوردی در اسفند ماه سال ۱۳۶۲، در استان لرستان به دنیا آمد. از 18 سالگی به مشهد آمد و اکنون در این شهر ساکن است.
مادر آرزوها
این بانوی نیکوکار و جهادگر، به مادر آرزوها شهرت یافته و تا کنون نزدیک به پنج هزار آرزو را برآورده ساخته است. وی در مورد روحیه جهادی خویش می گوید:
“بحث کارهای جهادی و فرهنگی ریشه خانوادگی دارد، اما اینکه خودجوش وارد کارهای فرهنگی و نیکوکارانه شدهام، مقدمهاش به عضویت ۱۴ ساله من در بسیج برمیگردد. یعنی درست دو سال پیش و زمانی که به عنوان بسیجی و فعال فرهنگی مفتخر به بهرهمندی از کلاسهای توانمند سازی فعالان بسیجی شدم.”
فعالیت در فضای مجازی و حقیقی
سمیرا شاهوردی اولین گروه واقعی فضای مجازی در کمک به همنوعان را تشکیل داده است. وی، ادمین گروهی با عضویت بیش از ۵۰۰۰ نفر از مردمان تمام شهرهای ایران و ۱۱ کشور دنیاست.
شروع فعالیت
فعالیت های این بانو، به مناطق محروم و حاشیه نشین اختصاص دارد.
خانم شاهوردی می گوید: از سال 82 که ساکن مشهدالرضا شدم فعالیت های فرهنگی اجتماعیام را در یک پایگاه بسیج شروع کردم، سالهای 95 و 96 فعالیتهایم در منطقه قاسم آباد مشهد به اوج خود رسید. در آن برهه، دوره ای برای آشنایی فعالان فرهنگی با مسائل حاشیه شهر مشهد برگزار شد که مرا با شرایط بخشی از ساکنان این مناطق آشنا کرد
ایشان با توجه به برخی از گزارشات از آسیب های اجتماعی حاشیه شهر مشهد می گوید: آخر مگر امکان پذیر بود که در یک قدمی ما چنین آسیب هایی در حال وقوع باشد و ما بی خبر از آنها!
بانو شاهوردی به این گزارشات، اکتفا نکرده و برای بازدید به این محله ها رهسپار می گردد و نتیجه آن روبرو شدن با واقعیاتی می شود که قبولش سخت است…
ایشان می گوید: “اولین قدم را در تاریخ 22بهمن 1395 برداشتم و سری به اهالی یکی از محلات حاشیهنشین شهر زدم. مشکلاتشان را از نزدیک دیدم. پیگیر برنامه های فرهنگی برایشان بودم…
اکنون که چنین وضعیتی را مشاهده نموده و آگاه شده، احساس تکلیف می کند؛ اما به گفته خودش:
” نمی دانستم باید چه کنم. آخر نه خیلی پولدار بودم و نه فردی خاص! بلکه شهروندی مثل خیلی از مردم شهر که غرق در امور روزانه زندگی هستند.”
اینجاست که دست نیاز به سوی خالق بی نیاز بلند کرده و از خدا می خواهد که بتواند برای آن ها کاری انجام دهد.
پس از گذشت چند روز گروهی تلگرامی متشکل از 60 نفر را تشکیل می دهد. این در حالی است که در آن زمان، اداره یک مزون عروس را برعهده داشته؛ ولی فعالیت های فرهنگی را بر کار اقتصادی ترجیح داده و لباس ها را وقف عروس های نیازمند می کند.
شکل گرفتن کمپین آرزوهای قشنگ
در اسفند ماه همان سال، جرقه کمپین آرزوهای قشنگ زده می شود. بانو شاهوردی می گوید:
“اسفند سال 95 با محمدجواد آشنا شدم. کودک شش هفت ساله ای که لبشکری متولد شده بود و خانوادهاش هزینه ای برای عمل او نداشتند. برایمان نوشته بود که دوست دارد لب و بینی شبیه بچه های دیگر داشته باشد. دلم عجیب گرفت. آستین همت بالا زدیم و بالاخره موفق شدیم او را در بیمارستان موسی بن جعفر(ع) جراحی کنیم.
او می افزاید: برآورده شدن آرزوی محمد جواد و خوشحالی وصف ناشدنی خانواده اش، جرقه ای بود در ذهن من و دوستانم برای اجابت آرزوهای بچه های دیگری مثل او که جبر روزگار، حسرتی بر دلشان گذاشته است. با همین نگاه و هدف بود که «کمپین آرزوهای قشنگ» شکل گرفت.
در منزل به همراه همسرم می نشستیم و آرزوهای جمع آوری شده را فهرست می کردیم و در دوره هایی که با دوستانم داشتیم، آنها را میخواندیم و سعی میکردیم با کمک اطرافیانمان آنها را برآورده کنیم، آرزوهایی که گاه از داشتن یک عروسک شروع می شد و تا داشتن یک سرپناه یا تامین هزینه های درمان را دربر میگرفت. در حاشیه شهر مشهد، آرزوهای زیادی جمع آوری کردیم اما اجابت و تامین همه آنها کار دشواری بود”
سمیرا شاهوردی در حال حاضر پرعضوترین گروه تلگرامی و اینستاگرامی کمک به هم نوعان در فضای مجازی را مدیریت میکند.
به گفته خود ایشان:
“هر ماه حداقل ۱۰۰ مورد تقاضای کمک به دست من میرسد که فقط زیر خط فقر اولویت انتخاب ماست”.
این فعالیت ها که از حاشیه شهر مشهد آغاز شده اکنون به شهر های دیگر نیز گسترش پیدا کرده است.
برآوردن آرزوها
کمپین آرزوهای قشنگ در دوسال گذشته بیش از چهار هزار آرزو را برآورده کرده است. خانم شاهوردی که همراه با یک گروه جهادی کارش را از حاشیه شهر مشهد آغاز و تا ویرانه های زلزله کرمانشاه گسترش داده است.
این بانو به کمک اعضای گروه خود، انواع کارهای خیر را در پرونده اقدامات خیر خواهانه اش ثبت نموده است. از تهیه غذای گرم برای نیازمندان، تهیه یک توپ فوتبال و … گرفته تا تأمین هزینه عمل کلیه و کمک به ساخت خانه و تأمین لوازم منزل و تأمین هزینه های زیارت اولی ها و …
به گفته ایشان: “همه تلاش اعضای گروه براین است که ماهانه بین سه تا چهار آرزوی بزرگ و چندین آرزوی کوچک را برآورده کنیم.”
تأمین هزینه ها
خانم شاهوردی می گوید: حدود 50 درصد هزینه ها از طریق خودم، دوستانم و دوستان دوستانم تامین می شوند، در دنیای مجازی اعتماد کمی از طرف مخاطبان وجود دارد اما با وجود این مردم مهربانمان همیشه همراه ما بوده اند و بقیه هزینه ها نیز به مدد آن ها تامین می شود.
همچنین می افزاید: “در صفحه اینستاگرام کمپین آرزوهای قشنگ تنها 5 درصد کمک ها جمع آوری می شود و فعالیت اصلی ما در گروهمان صورت می گیرد که نزدیک به هزار نفر عضو مشارکت کننده دارد.”
آرزوی مادر آرزوها
مادر آرزوها از آرزوهایش می گوید:
“در تمام سال هایی که در مشهد ساکن هستم، مهمان شدن بر سر خوان امام رضا(ع) و تناول غذای حضرت قسمتم نشد. حتی با وجود این که شرایط خادمی داشتم اما هر بار به دلیلی قسمت نشد اسمم در فهرست خدام ایشان قرار بگیرد. خلاصه 14سال انتظار کشیدم تا خادم امام رضا (ع) بشوم، البته خدمتی از جنس دیگر؛ توفیق خدمت به مردم. شاید قسمت بوده است که واسطه آرزوها و اجابتشان باشیم. امیدوارم آقا امام رضا(ع) این خدمت را از ما بپذیرند.
وی ادامه می دهد: آرزویم این است تا زمانی که نفس می کشم، در این راه ثابت قدم بمانم و تا جایی که در توان دارم، این راه را ادامه بدهم.”
اخیرا فیلمی از شما در مورد کم آبی در جازموریان را دیدم. برای حل مشکل این هم میهنان راه حلی اساسی تا ۳ هفته دیگر وبیناری در زوم اجرا میشود اگر مایل هستید لطفا اطلاع دهید تا شما را هم در آن وبینار دعوت نماییم.