درد اطراف ناف در بارداری

معمولا مادران در دوران بارداری ناراحتی های مختلفی را حس می کنند. درد اطراف ناف در بارداری نیز یکی از ناخوشایندهای این دوران به شمار می رود.

در طول بارداری، بدن شما دچار تغییرات مختلفی از ماه اول تا آخر بارداری می شود. تعدادی از زنان در دوران بارداری درد اطراف ناف و یا خود ناف را حس نمی کنند در حالی که برخی این درد را حس می کنند. اگر شما این درد را حس می کنید نگران نباشید، درد اطراف ناف در بارداری رایج است. این درد معمولا با بزرگ شدن شکم مشخص می شود بویژه در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم بارداری.

علت درد اطراف ناف در بارداری چیست؟

درد اطراف ناف معمولا بسته به شکل بدن شما، ماهی که در آن قرار دارید و کشیدگی پوست شما دارد. علی رغم این درد، درد خطرناکی نیست و معمولا بعد از زایمان از بین می رود. در این جا چندین دلیل رایج را با هم بررسی می کنیم:

کشیده شدن پوست

درد اطراف ناف معمولا در هفته سیزدهم بارداری آغاز می شود. پوست و ماهیچه شما در آخر بارداری بسیار کشیده می شود. شما ممکن است کشیدگی پوست، خارش و درد را در مراحل مختلف رشد جنین حس کنید. ناف شما مرکز اصلی حرکات و تغییرات در طول بارداری است. ناف در این دوران حساس شده است.

داشتن پرسینگ

آیا شما دارای حلقه ناف هستید؟ اگر تازه این حلقه را گذاشته اید برای جلوگیری از انتقال عفونت آن را خارج کنید. تا یکسال که شرایط شکم شما نرمال نشده آن را نزارید. اگر احساس می کنید که عفونت دارید( اطراف ناف داغ است، خارش دارد یا سوخته است). بدون مشورت پزشک حلقه را خارج نکنید زیرا امکان انتقال عفونت به جنین وجود دارد.

فشار وارده شده از سوی رحم

در سه ماهه اول بارداری، رحم به نسبت کوچک است و آن به استخوان پوبیک به پشت نرسیده است. زمانی که رحم بزرگ می شود شما درد اطراف ناف را ممکن است حس کنید. فشار داخلی وارد شده به رحم باعث کشیده شدن شکم و ناف می شود.

در سه ماهه سوم بارداری،رحم شما درست در پشت ناف قرار گرفته است. رحم در پشت ناف با وزن مایع آمنیوتیک و بدن محبوس است. تا کنون شنیده اید که خانمی در ناف خود احساس ضربه ناگهانی کند؟ معمولا این اتفاق در آخر بارداری رخ می دهد.

فتق نافی

فتق نافی معمولا زمانی رخ می دهد که فشار زیادی در شکم است. این شرایط فقط مختص زنان باردار نیست. اما اگر شما باردار هستید یا چاق هستید این فتق در شما بیشتر مستعد است. در فتق نافی در کنار درد ناف شما ممکن است دچار برآمدگی نزدیک ناف، تورم و استفراغ هم شوید. اگر هر کدام از این علائم را داشتید با پزشک خود مشورت کنید. بدون درمان، ممکن است عارضه های جدی بجای بماند. اگر فتق یکی از ارگان ها و یا بافت شکمی شما را دربربگیرد، ذخایر خونی شما کاهش یافته و ممکن است دچار عفونت شدید شوید.

تسکین درد اطراف ناف در بارداری

این درد ممکن است در دوران بارداری شما بیاید و برود. برخی زنان احساس کشیدگی و فشار را در همان مراحل اول احساس می کنند. در برخی این درد در هفته های آخر بارداری و با بزرگ شدن شکم بدتر می شود. برای تسکین این درد سعی کنید به پهلو بخوابید یا شکم خودرا روی بالش بگذارید. گاهی می توانید از لوسیون تسکین دهنده درد مخصوص دوران بارداری استفاده کنید و یا کره کاکائو برای خارش پوست شکم مناسب است.

چه زمان با دکتر تماس بگیریم؟

زمان تماس با دکتر وقتی است که شما احساس درد شدید دارید و علائم زیر را نشان می دهید:

  • تب
  • استفراغ
  • تورم
  • گرفتگی عضلات
  • خونریزی

درد اطراف ناف در بارداری ممکن است موقتی بوده و بعد از چند روز بهبود یابد، و معمولا بعد از زایمان کاملا برطرف می شود.

منبع: اوما

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.