تعاون

ریشه تعاون از باب تفاعل در زبان عربی، از ابواب ثلاثی مزید است و مصدر آن عون (جمع آن اعوان به معنای ياران) می باشد كه به معنی پشتيبانی در كار است.

تعاون دارای معانی زیادی مانند یاری کردن، انجام عمل متقابل، با هم مهربانی کردن، همکاری، کمک کردن به یکدیگر، کار مشترک، ترکیبی از خودیاری و کمک متقابل و همیاری می باشد.

از زمان گذشته تا به حال حس همکاری در بین انسان ها وجود داشته و با استفاده از همین روحیه حس غربت و تنهایی در انسان کاهش می یابد. زمانی که یک فرد نتواند کاری را به تنهایی انجام دهد بهتر است که از دیگران کمک بگیرد تا با همکاری آن ها کار انجام شود، به این شیوه کار، تعاون گویند.

در زندگی هر شخصی مشکلاتی به وجود می آید که به تنهایی قادر به حل آن نمی باشد بنابراین باید با مشورت، همکاری و همفکری دیگران به حل آن بپردازد. با استفاده از تعاون همه مردم به همدیگر کمک می کنند و در غم و شادی هم شریک می شوند. در قانون اساسی کشور ما تعاون را، یک رکن اقتصادی می دانند. انسان ها به عنوان اعضای جامعه اگر با یکدیگر همکاری داشته باشند آن جامعه به تعالی می رسد.

تعاون در خانواده

تعاون در خانواده نیز بسیار مهم است که به معنای مشارکت در تمام امور خانواده می باشد و باعث نزدیک شدن اعضا به یکدیگر و موفقیت آن ها می شود. خانواده به عنوان کوچکترین واحد جامعه یک هدف را دنبال می کند و آن هم خوشبختی اعضای خانواده است . روحیه همکاری باید در ابتدا در خانواده آموزش داده شود بنابراین والدین باید در خانه بر اساس سن و توانایی فرزندانشان کارها را تقسیم کنند، با این کار بچه ها نسبت به کارشان احساس مسئولیت می کنند و اعتماد به نفسشان افزایش می یابد . زمانی که مشکلی در خانواده به وجود می آید والدین باید با بچه ها نیز مشورت کنند تا آن ها نیز در جریان مشکلات قرار بگیرند و با پدر و مادر همفکری کنند و با همکاری هم مشکلات را حل کنند البته با توجه به سن آن ها مسائل را با آن ها در میان بگذارید تا سبب ناراحتی روحی و روانی آن ها نشود .

مزایای تعاون در خانواده

همه مسئولیت ها از دوش یک نفر برداشته می شود و فشارهای روانی ناشی از فرد گرایی به امنیت روانی و عاطفی حاصل از مشارکت‌ پذیری تبدیل می شود.

همکاری باعث همدلی و درک متقابل اعضای خانواده از یکدیگر می شود.

همکاری باعث می شود که اعضای خانواده با سرعت و کیفیت بهتری به خواسته هایشان برسند.

همکاری باعث می شود که فرد احساس تنهایی نکند و همین امر باعث تقویت روحیه کار و تلاش می شود.تعاون - زن امروزی

تعاون از نظر قرآن

تعاون یکی از اصول اخلاقی مهم است که در قرآن نیز درباره آن گفته شده است و همین امر نشانگر اهمیت تعاون است. تعاون دارای دو جنبه مثبت و منفی می باشد که در قرآن درباره ی آن این چنین گفته شده که همواره در راه نیکی و پرهیزگاری با هم تعاون کنید و هرگز در راه گناه و تعدی، همکاری ننمایید بنابراین لازم نیست که در هر کاری همکاری داشته باشیم. روایات زیادی از پیامبران و امامان معصوم درباره تعاون وجو د دارد برای مثال پیامبر (ص) می فرمایند: رفع گرفتاری و همدلی با مردم بهتر از روزه و اعتکاف یک ماه است.

شرکت تعاونی

شرکت تعاونی، اجتماع مستقل اشخاص است كه به منظور تأمين نيازها و اهداف مشترک اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود، از طريق اداره و نظارت دموكراتيک مؤسسه ای با مالكيت مشاع، با همديگر به نحوه اختياری توافق نموده اند. در شرکت تعاونی تعدادی از افراد در کنار هم جمع می شوند که با همکاری هم برای پیشبرد منافع یکدیگر تلاش می کنند.

انواع شرکت تعاونی

*شرکت تعاونی مصرف کنندگان

این شرکت ها محصولات مورد نیاز مصرف کنندگان را تهیه می کنند تا آن ها به صورت مستقیم و بدون واسطه گر محصولات را با اطمینان خاطر خریداری کنند.

*شرکت های تعاونی تولیدکنندگان

این شرکت ها به عنوان منافع تولیدکنندگان موارد مورد نیاز آن ها مانند مواد خام، ابزارآلات و تجهیزات را برای تولید محصولاتشان فراهم می کنند.

*شرکت تجاری تعاونی

این شرکت ها توسط تولیدکنندگان و سازندگانی راه اندازی می شود که برای فروش محصولاتشان به تنهایی، با مشکل رو به رو هستند. شرکت تمامی محصولات را از تک تک افراد جمع آوری می کند و مسئولیت فروش آن ها را بر عهده می گیرد.

*شرکت های اعتباری تعاونی

این شرکت ها برای حمایت مالی از اعضایش راه اندازی می شود. شرکت، سپرده های اعضا را می پذیرد و در زمان های نیاز، با توجه به میزان احتیاجی که دارند، به آنها وام هایی با نرخ سود پایین اهدا می کند. شرکت تعاونی خدمات روستایی و بانک های تعاونی شهری از زمره این قبیل شرکت ها می باشند.

*شرکت های تعاونی کشاورزی

این شرکت ها توسط کشاورزان راه اندازی شده است تا با همکاری یکدیگر از منافع کشاورزان در مقیاس بزرگ حمایت کنند.

*شرکت های تعاونی مسکن

این شرکت برای ساختن منازل مسکونی برای اعضا راه اندازی می شود. آنها زمینی را خریداری کرده، با ساخت آپارتمان و منازل مسکونی، از آن بهره برداری می کنند و سهم اعضا را به طور مساوی بینشان تقسیم می کنند. برخی از شرکت ها با دادن وام هایی با نرخ سود پایین به اعضا به آنها این امکان را می دهند تا منازل خود را بسازند. شرکت های مسکن کارکنان و شرکت تعاونی مسکن شهری از جمله شرکت های تعاونی مسکن به حساب می آیند.تعاون - زن امروزی

اهداف شرکت تعاونی

  • ارائه خدمات به جای کسب سود تجاری
  • کمک متقابل به جای رقابت
  • کمک به استقلال خود به جای وابستگی

مزایای شرکت تعاونی

  • افزایش خلاقیت از طریق کار گروهی
  • ارضای شغلی اعضای تعاونی ها
  • سرعت در کار
  • 25در صد تخفیف مالیاتی کلیه تعاونی های مشمول مالیات
  • معافیت مالیاتی برخی از تعاونی ها مانند تعاونی های کشاورزی
  • ارائه تهسیلات بانکی مختص تعاونی ها
  • ارائه تسهیلات ویژه به برخی از تعاونی ها
  • ارائه آموزش های تخصصی و عمومی رایگان به تعاون گران
  • حمایت غیر مادی از تعاونی ها (مانند پیگیری مشکلات تعاونی ها، پیگیری اخذ مجوز فعالیت تعاونی ها، پیگیری اخذ تهسیلات و….)
ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.