موزه چینی‌خانه

موزه ای که شیخ بهایی آن را طراحی کرد، یکی از زیباترین تالار‌های دوران شاه عباس صفوی است.

موزه‌ها نقش مؤثری در نگهداری مناسب از تاریخ دارند، اما خودشان نیز در برخی مواقع جزئی از تاریخ می‌شوند و یادگاری از یک یا چند شخص مهم به حساب می‌آیند. یکی از این موزه‌های تاریخی در شهر اردبیل قرار گرفته است.موزه چینی خانه - زن امروزی

این موزه یکی از زیباترین تالار‌های دوران شاه عباس صفوی است و به دست شیخ بهایی طراحی شده است. شیخ بهایی، حکیم، فقیه، عارف، منجم، ریاضیدان، شاعر، ادیب، مورخ و دانشمند قرن دهم و یازدهم است.

موزه‌ای که شیخ بهایی طراحی کرد و در بخش شرقی مجموعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی قرار گرفته، با نام موزه چینی‌خانه شناخته می‌شود. این موزه تالاری متشکل از چهار شاه‌نشین و طاق‌نما‌هایی بسیار زیبا است.

موزه چینی‌خانه ۱۲۵۶۶ محفظه دارد که چینی‌های اهدایی امپراطور چین به شاه عباس در آن‌ها قرار گرفته بود. این چینی‌ها به مناسبت احیای جاده ابریشم به شاه عباس هدیه شده بودند. چینی‌هایی که از طرف دولت ایران به کشور چین سفارش شده بودند نیز در موزه چینی‌خانه نگهداری می‌شدند.موزه چینی خانه - زن امروزی

همه چینی‌های موزه چینی‌خانه پس از رسیدن به ایران به دست هنرمندان حکاک اصفهان به مهر «بنده شاه ولایت عباس» ممهور شده و به اردبیل فرستاده می‌شدند.

براساس آنچه تاریخ‌نگاران روایت کرده‌اند، بعد از امضای عهدنامه ترکمنچای بیش از ۸۰۰ عدد از ظروف چینی نگهداری شده در موزه چینی‌خانه به همراه حدود ۴ هزار جلد کتاب دست‌نویس غارت شدند و هم‌اکنون تعدادی از آن‌ها در موزه آرمیتاژ نگهداری می‌شوند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.