جلوگیری از خفگی در کودکان زیر یک سال
کودک ممکن است با تکه ای از یک ماده خوراکی یا چیزهایی که از کف اتاق یا زمین بازی بر می دارد خفه شود یا در چیزی شبیه نوار پرده گیر یا سیم و کابل بیفتد. خوشبختانه با کمی آمادگی می توانید خودتان وضعیتهای اورژانسی را مدیریت کنید. بهترین راه برای تأمین امنیت فرزندتان این است که دوره های مربوط به آموزش تکنیکهای احیا را پشت سر بگذارید: مانور های ملیخ و CPRنوزادان (مخفف احیای قلبی – ریوی).
در این کلاسها شما تکنیکهای صحیح تنفس مصنوعی، فشار دادن سینه، ضربه زدن به پشت، و …را می آموزید. یکی دیگر از مزایای کلاسها این است که با تمرین این تکنیک های اورژانسی تجربه کسب می کنید و پژوهش ها نشان داده اند که افراد هر چه بیشتر تمرین می کنند در وضعیتهای اورژانسی واقعی اعتماد به نفس بیشتری دارند.
مانور های ملیخ در کودکان زیر یک سال
اگر نشانه های خفگی را در کودکتان مشاهده می کنید و کودک نمی تواند سرفه کند یا نفس بکشد ، فوراً مراحل زیر را انجام دهید:
نوزاد را روی بازوی خود قرار دهید طوری که صورتش به سمت پایین باشد و سرش پایینتر از بدن قرار گیرد (بنشینید یا زانو بزنید و بازوی خود را روی پهلویتان بگذارید). با دست خود مراقب سر و فکش باشید.دهانش را نپوشانید و مراقب باشید که گردنش نچرخد.
پنج بار به سرعت با کف دست خود به پشت و بین کتف هایش ضربه بزنید.
در صورتی که پس از پنج ضربه شیئی از دهانش خارج نشد، او را روی بازویتان رو به بالا برگردانید (همچنان از پهلویتان به عنوان تکیه گاه استفاده کنید). اگر می توانید به سرعت لباس را از بدنش در آورده و با دستتان پشت سرش را نگه دارید و سرش را از بدنش پایینتر قرار دهید.
انگشت اشاره و انگشت چهارم خود را درست زیر خط فرضی افقی بین سینه ها یش قرار دهید و با این دو انگشت پنج بار به سرعت سینهاش را فشار دهید.
اگر هنوز چیزی بیرون نیامده است، کودک را بچرخانید و پنج فشار و پنج ضربه به سینه را تکرار کنید و تا زمان بیرون آمدن شیء و تنفس، سرفه یا گریه بچه یا رسیدن کمک این کار را ادامه دهید.
اگر کودک هشیاری اش را از دست داده است، CPR نوزادان (پایین) را آغاز کنید.
CPR برای کودکان زیر یک سال
1.ببینید که آیا کودک عکس العملی نشان می دهد یا نه.
اسمش را صدا کنید، به کف پایش ضربه بزنید. اگر پاسخ داد CPRرا شروع نکنید اما اگر تنفسش قطع شده یا به سختی نفس می کشد و در حال کبود شدن است (لبها و انگشتانش را چک کنید)، پس از بررسی دقیق دهانش برای وجودجسم خارجی، CPRرا آغاز کنید. اگر شیئی دیدید و توانستید که بدون خطر آن را با انگشت خود خارج کنید، این کار را انجام دهید و CPR را آغاز کنید. اگر شیئی نمی بینید CPR را آغاز کنید.
2.اگر یک بزرگسال دیگر در کنار شما است، بگوئید با اورژانس تماس بگیرد.
3.کودک را روی یک سطح صاف و محکم قرار دهید (نه روی تخت).
4.به آرامی سرش را به عقب بچرخانید. پیشانیش را به عقب هل دهید و چانه اش را با قرار دادن انگشتان زیر بخش استخوانی چانه بالا بیاورید.
5.بررسی کنید و ببینید که آیا فرزندتان نفس می کشد یا نه.
حدود پنج ثانیه گوشتان را نزدیک دهان و بینی کودک قرار دهید تا تنفسش ر اشنیده یا احساس کنید. ببینید آیا سینه اش بالا و پایین می رود یا نه.
6.دو بار به صورت آرام و کوتاه به کودک تنفس بدهید.
اگر نفس نمی کشد، دهانتان را روی دهان و بینیش بگذارید و به آرامی دو نفس به او بدهید که هر کدام از آنها یک ثانیه طول بکشند. در هر بار نفس دادن سینه اش را نگاه کنید و ببینید که آیا بالا می آید یا نه.
7- 30بار سینه اش را فشار دهید.
به سرعت لباس های بالا تنه اش را در آورده و انگشتان اشاره و چهارم خودتان را درست زیر خط فرضی افقی بین سینه ها قرار دهید (حواستان باشد که جناغ سینه اش را فشار ندهید). با این دو انگشت خیلی سریع 30 بار سینه اش را فشار دهید (دو فشار در هر ثانیه). به صورت مستقیم از بالا به پایین از عمق یک سوم سینه شروع کنید و تا عمق یک دوم سینه اش را فشار دهید. بعد از هر فشار، آن قدر فشار را کم کنید تا سینه به حالت طبیعی باز گردد.
8-فشارها و تنفس دادن ها را تکرار کنید.
سیکل دو تنفس و 30 فشار را تکرار کنید (دو بار تنفس و 30 بار فشار معادل یک چرخهی CPR هستند). در هر بار کمی صبر کنید تا تنفس آغاز شود، دهان کودک را باز کنید و به دنبال شیء خارجی بگردید چون ممکن است از جای خود خارج شده باشد. اگر شیء را دیدید آن را با یک انگشت خارج کنید و اگر ندیدید دو تنفس و 30بار فشار را ادامه دهید. اگر تنها هستید و کسی با اورژانس تماس نگرفته، بعد از پنج چرخه CPR خودتان با اورژانس تماس بگیرید.
9.دو بار تنفس و 30 فشار را ادامه دهید تا کودک تکان بخورد و تنفس را شروع کند یا کمک از راه برسد.
منبع: ninisite