روستای توریستی الیمستان

روستای توریستی الیمستان روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان آمل در استان مازندران است. این روستا در دهستان چلاو قرار داشته و براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال ۱۳۸۵ صورت گرفته، جمعیت آن ۱۸ نفر (۷ خانوار) بوده‌ است.

جاذبه های گردشگری این منطقه یکی از زیباترین مناظر را در فصول بهار و تابستان به گردش گران و طبیعت دوستان نوید می دهد.این منطقه به طلای سبز ایران مشهور است و دارای مه غلیظ و جنگل های سرسبز و انبوه می باشد. این جنگلها محل رویش گیاه ” الیما ” ست که در اردیبهشت ماه رشد می کند.

روستای توریستی الیمستان - زن امروزی

می گویند نام جنگل الیمستان نیز برگرفته از آن می باشد. تورهای زیادی از جوانان برای تفریج و سفر به دل طبیعت الیمستان می زنند. این منطقه نگاه عکاسان داخلی و خارجی راه هم به خود جذب کرده و طبیعت بکر و زیبایی جنگلها و مراتع و سر سبزی آن وصف نشدنیست، ارتفاع زیاد جنگل از سطح دریا، پایین بودن دما در فصل گرما و وجود چشمه‌سارهای فراوان و پوشش جنگلی متنوع و دشت ها و آب زلال و اسب های زیبا از شاخصه‌های این جنگل است. آب مردم آن از چشمه تامین می شود و محصول آن غلات، لبنیات و عسل است.

اما از همه این ها گذشته، قله الیمستان هم یکی دیگر از جاذبه های این روستا است که در زمستان و بهار کوهنوردان زیادی را به خود جذب می کند. قله ای که حدود ۲۵۱۰ متر ارتفاع دارد و یکی از بهترین گزینه های کوهنوردی در زمستان به شمار می رود. اگر اهل کوهنوردی باشید، این قله با تمام جاذبه های طبیعی اطرافش بهترین گزینه سفر کوهنوردی شما به شمار خواهد رفت. در کل مسیر دامنه شرقی، قله دماوند در پیش چشمان ما است و هر لحظه با شما حرکت می کند. اما شاید از همه جالب تر منطقه نقش پای رستم باشد که تعجب همه کوهنوردان را بر می انگیزد. نرسیده به قله جای دو شهاب سنگ بزرگ دیده می شود که حفره هایی به عمق ۱۰ متر ایجاد کرده اند.

روستای توریستی الیمستان - زن امروزی

بومیان منطقه افسانه ای زیبا برای این چاله ها دارند. آنها معتقدند این گودال ها جای زانوهای رستم است که در این منطقه زانو زده و از آب دریا نوشیده است.دورنمای بی نظیر قله دماوند، مناظر زیبای جنگلی با پوشش دشت های پر گل، منطقه را به مکانی مجذوب کننده تبدیل کرده است. قبل از رسیدن به جنگل، در ابتدای ورود به الیمستان روستایی قرار دارد که لهاش نامیده می شود که در کوهستانی معتدل و مرطوب واقع شده است.

از انتهای روستا اولین نشانه های جنگل دیده می شود. روستای لهاش و منطقه الیمستان، یکی از بکرترین مناطق شمالی کشور بوده که آب مورد نیاز مردم از چشمه های موجود در کوهستان تامین می شود. بیشتر ساکنان روستا، زراعت و دامداری می کنند و عده ای هم به تولید صنایع دستی و شالبافی مشغولند. محصول اصلی آنان، غلات، لبنیات و عسل است. یکی دیگر از جاذبه های جنگل الیمستان، زرشک کوه می باشد که در بهار و زمستان کوهنوردان بسیاری را به خود جذب می کند.

اما از همه جالب تر، منطقه نقش پای رستم می باشد که حفره هایی به عمق ۱۰ متر دارد و به اعتقاد بومیان منطقه، این حفره ها جای زانوهای رستم دستان است که در این منطقه زانو زده تا از آب چشمه بنوشد. در کل این جنگل منطقه ای است که با هوای خنک و مه آلود خود بهترین محل برای پیاده روی و لذت بردن از جاذبه های زیبایش می باشد. و دورنمای زیبای قله دماوند هم به زیبایی های الیمستان افزوده است.الیمستان ، تلفیقی از مه و جنگل و آرامش است.

روستای توریستی الیمستان - زن امروزی

برای رفتن به جنگل الیمستان لازم است مسیر جاده هراز را به سمت تهران طی کنیم. 20 کیلومتری كه از آمل گذشتیم، جاده فرعی سمت چپ که با تابلوی امامزاده قاسم (یا امامزاده لهاش) مشخص است را دنبال می‌کنیم، با گذر از لهاش به روستای الیمستان می‌رسیم.

منبع: سیری در ایران

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.